21 jun 2024
14 min

Traprenovatie met houten overzettreden

Eikenhout of Raftwood overzettreden : rustiek eiken, noestvrij eiken of historisch Raftwood. Kies uit 40 kleuren en diverse afwerkingen.

Een traprenovatie met houten overzettreden is een populaire en effectieve manier om een oude, versleten trap een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Hout brengt warmte en natuurlijke schoonheid in elk interieur, of dat nu modern, klassiek of landelijk is. Kies uit houtsoorten als eikenhout of Raftwood die verkrijgbaar zijn in meer dan 40 verschillende kleuren en afwerkingen. Zo vinden we altijd een perfecte match voor jouw persoonlijke stijl. Daarbij is een prachtig gerenoveerde trap met houten overzettreden niet alleen een lust voor het oog, maar het kan eveneens de waarde van de woning verhogen.

Houten overzettreden: eiken of Raftwood

In ons assortiment van houten overzettreden, treft u eikenhout of Raftwood panelen die we over de bestaande traptreden plaatsen. Ze bedekken de oude treden volledig, waardoor de huidige trap niet meer onderhevig is aan slijtage. Daarbij zorgt de uiteindelijke laklaag voor bescherming van de panelen en voorzien we de treden van een onzichtbare antisliplaag. Naast een stijlvolle aankleding zijn houten overzettreden ook bijzonder duurzaam en functioneel. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik, krassen en slijtage, waardoor ze jarenlang meegaan. Bovendien absorbeert hout geluid beter dan andere materialen, wat zorgt voor een stillere trap, vooral in huizen met meerdere verdiepingen.

Onze houtsoorten

Next Stairs biedt u een scala aan hoogwaardige eikenhouten opties voor uw traprenovatie, elk met een unieke uitstraling en karakter:

  • Rustiek eiken: Voor een robuuste, natuurlijke look met de karakteristieke knoesten en nerven van het hout.
  • Noestvrij eiken: Een strakke, moderne keuze met een egale uitstraling, perfect voor minimalistische interieurs.
  • Raftwood: Verweerd eiken met een rijke geschiedenis, afkomstig van oude spoorbiels delen, voor een authentieke, ruige uitstraling.

Breng uw trap tot leven met kleur

Eikenhout is uitermate geschikt voor kleuring, waardoor u uw trap een persoonlijke touch kunt geven. Kies uit ons uitgebreide palet van 40 standaardkleuren, of ga voor een van de meer dan 100 kleuropties als meerwerk. Wilt u een donkere, warme tint of juist een lichte, frisse uitstraling? Bij Next Stairs is alles mogelijk. Voor een extra authentieke look kunt u zelfs kiezen voor gerookt eikenhout.

De perfecte afwerking voor uw eikenhouten trap

Voor een optimale bescherming en duurzaamheid van uw gerenoveerde trap bieden wij twee afwerkingsmogelijkheden:

  • Olie: Een 2-componenten olie die het eikenhout diepgaand beschermt en voedt, terwijl de natuurlijke uitstraling en textuur van het hout behouden blijven.
  • Lak: Een slijtvaste laklaag die extra bescherming biedt tegen krassen en slijtage, ideaal voor intensief gebruikte trappen.

Onze experts adviseren u graag over de beste afwerking voor uw specifieke situatie en wensen, zodat u jarenlang kunt genieten van een prachtige, functionele en duurzame trap.

Voordelen op een rij

  • Esthetisch aantrekkelijk: Hout geeft een warme, natuurlijke uitstraling aan je interieur en past bij verschillende stijlen.
  • Duurzaam en slijtvast: Houten overzettreden zijn bestand tegen dagelijks gebruik en gaan jarenlang mee.
  • Geluidsdempend: Hout absorbeert geluid beter dan bijvoorbeeld laminaat, waardoor de trap stiller wordt.
  • Isolerend: Hout heeft van nature isolerende eigenschappen, wat kan bijdragen aan een comfortabeler huis.
  • Veelzijdig: Houten overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen, zodat je de trap kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak.
  • Relatief snelle renovatie: Het plaatsen van overzettreden is over het algemeen sneller dan het volledig vervangen van de trap.

Bekijk ook:

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.