8 juli 2024
11 min

De perfecte materialen voor uw droomtrap

Welke overzetpanelen passen bij uw woonwensen? Ontdek de verschillende materialen bij een traprenovatie.

Een traprenovatie is dé kans om uw trap te transformeren tot een echte blikvanger in huis. Maar met zoveel verschillende materialen om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn om de juiste beslissing te nemen. Geen zorgen, wij helpen u graag op weg!

Bij Next Stairs gebruiken onze installateurs speciale overzettreden gemaakt van diverse materialen, waarmee uw trap weer als nieuw is. Overzettreden zijn een snelle en eenvoudige manier om uw trap een nieuwe look te geven. Ze zijn verkrijgbaar in hout, laminaat en PVC en worden over uw bestaande traptreden geplaatst.

Materialen bij traprenovatie

Overzettreden in verschillende materialen

1.) Hout: tijdloos en warm

Hout is een klassieke keuze voor trappen en straalt warmte en elegantie uit. Er zijn talloze houtsoorten beschikbaar, elk met hun eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Denk aan natuurlijke houtsoorten als rustiek of noestvrij eiken, verkrijgbaar in combinatie met meer dan 40 verschillende oliën/kleuren.

Lees meer: Modern & Natuurlijk: trap renovatie met hout

Daarbij beschikken wij over karakteristieke Raftwood planken. Deze overzettreden zijn vervaardigd uit oude spoorbielsen en brengen historie en karakter in huis. Benieuwd? Vraag ons naar de mogelijkheden!

2.) Laminaat: budgetvriendelijk en veelzijdig

Laminaat is een betaalbaar alternatief voor hout en biedt een breed scala aan kleuren en patronen. Het is slijtvast en gemakkelijk te onderhouden, ideaal voor drukke gezinnen en intensief gebruik. Kies uit meer dan 50 verschillende laminaat producten in ons assortiment.

Tip: Onze HPL panelen kennen de hoogste slijtvastheidsklasse voor extra duurzaamheid.

3.) PVC: praktisch en stijlvol

PVC is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat verkrijgbaar is in diverse kleuren en designs. Het is waterbestendig, slijtvast en geluiddempend, waardoor het perfect is voor elke woonsituatie.

Daarbij beshikken onze PVC producten over een onzichtbare antisliplaag voor extra veiligheid. Kies uit meer dan 100 verschillende kleuren en designs.

4.) Tapijt: warm & cosy

Tapijt zorgt voor een warme en zachte uitstraling en voelt comfortabel aan je voeten. Daarbij kan tapijt de akoestiek en isolatie in een ruimte aanzienlijk verbeteren. Overweegt u nieuwe trapbekleding van tapijt of een andere stof als Leder of Organic PU? Laat ons langskomen voor een gratis thuisdemonstratie en kies uit talloze kleuren en texturen.

Ons assortiment

  • Veiligheid eerst: Kies materialen met een antisliplaag voor extra grip.
  • Onderhoud: Kies materialen die gemakkelijk te reinigen zijn.
  • Garantie: op veel van onze producten ontvangt u levenslange servicegarantie.
  • Duurzaamheid: Kies voor duurzame materialen die lang meegaan.
  • Budget: Bepaal vooraf het budget en kies materialen die binnen uw budget passen.

Klaar voor de volgende stap?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat ons helpen bij het kiezen van de perfecte materialen voor uw droomtrap!

Bekijk ook:

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.